InBuk - колектор чернівецьких новин у режимі Live

Радий презентувати вкурсівцям наш новий сервіс — InBuk.com. Хоча сервіс працює поки що в beta-режимі, ним уже можна повноцінно користуватися.



Що це за сервіс?

Це автоматичний колектор чернівецьких новин з найбільших сайтів області. Стрічка оновлюється кожні 3 хвилини.

Чим він може бути корисним?

Головна користь сервісу в тому, що немає необхідності перевіряти 10-15 сайтів на предмет оновлень. InBuk — це стрічка публікацій, яка об'єднує цілий список ресурсів. В стрічці можна переглянути короткий зміст публікації (клікнувши на посилання), перейти напряму на публікацію.

Кому він може бути корисним?

Сервіс може бути корисним як журналістам і політикам, так і людям, які активно стежать за новинами міста.

Чому ресурс в статусі beta?

Незабаром ми додамо можливість модифікувати стрічку для зареєстрованих користувачів. А саме: видаляти і додавати джерела до стрічки. Користувачі зможуть формувати стрічку з ресурсів, які вони переглядають щоденно. Фактично, це буде деяким аналогом rss-рідера.

7 коментарів

Святослав Вишинський
Думаю, можна розкрити і те, що базова стрічка inbuk.com буде інтегрована з ВКурсі.ком як окремий блок на Головній сторінці, а стрічка блогів — як виділений потік на сторінці новинарного колектора. Але й цим плани щодо проекту не вичерпуються.
Микола Костинян
угу, агрегатори новин — давня і хороша ніша. але треба таки запропонувати ще щось, щоб це все-таки не був «деякий аналог рсс-рідера». сервіс має давати ще щось — інакше сенсу не буде, треба дати пєчєньки.
кілька років тому робив подібну збірну стрічку чисто для себе з цікавості через яху.пайпс.

добре шо щось робите, це класно, а то геть став на місці наш локальний веб)
Ігор Гамаль
Дякую за відгук. Може є якісь ідеї для пєчєньок? :) Щоб туди варто було додати?
Микола Костинян
ну перед цим треба так попідкоригувати… зверни увагу на лайкання — хто би шо не лайкнув, розшарюється лінк на головну inbuk.com/, відповідно, усі агреговані новини мають однакову кількість лайків-шерів. Усе ж лайкаючи новину варто зробити так би лайкали УРЛ першоджерела.

Про пєчєньки… ті агрегатори новин, які тримаються на плаву — там, власне, самі новини є додатковою такою собі пєчєнькою. Той же укр.нет, онлайн.уа… це і пошта, і погода, і гороскопи, і квитки всякі, вакансії, купи-продай і ще купа всякого-превсякого.

Так, щоб агрегатор новин був першим номером, основним продуктом, і працював в автоматичному режимі — нічого на думку й не спадає… Веб-два-нульні проекти, де люди самі закидують лінки, голосують за них і обговорюють — такі є…

Але з простенького шо можна вигадати? — рейтинг новин наприклад. Але для цього потрібна аудиторія, активна аудиторія. Така, щоб чукча не лише чітатєль, але й пісатєль-лайкатєль тощо. Хоча за кліками вже можете якусь статистику зробити. Знову ж, вона буде цікавою лиш коли аудиторія буде побільше.
Розбити на розділи за темами? — та нема шо розбивати в нашому інфопросторі…

Спробувати зробити місцевий reddit? — це було би круто. але це вже не агрегатор новин, це вже спільнота яка сама кидає лінки, шоб поділитися і обговорити.

Якшо просто агрегатор — було б добре зробити ще одну стрічку, де враховувати для кожного лінка кількість лайків-шейрів-коментів-переглядів на сайті першоджерела; так можна було б спробувати зробити «хотньоюз». З іншого боку, усі такі хотньюз окупують два сайти (якщо не один).
Можна окремим блоком вивести лінки за кількістю, наприклад, лайків у ФБ (як отут 10liked.com/)

Однозначно потрібно ввести плюсики-мінусики — в результаті вийде топ новин, відібраних користувачами агрегатора.

Але чисто як агрегатор, автоматичний агрегатор, — я не знаю шо треба зробити шоб воно пішло в люди… Думаю, хіба залишити цю функцію як дуже додаткову, десь блоком збоку-знизу ще десь, а як основний продукт видати щось інше.
Олег Тудан
Сервис нормально работает, если бы только не частые ВНЕЗАПНЫЕ вбросы с сайта одной из черновицких газет, публикующего сенсационные новости трех- и более месячной давности. Сбивает с толку ок так.
Ігор Гамаль
Дякую за відгук. В налаштуваннях профілю можна відключити небажані сайти:

inbuk.com/page/settings.html

Приклад:
Олег Тудан
да я не хочу его отключать, я хочу свежие новости)претензия не к вам же.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте